Krem z młodych ziemniaków z kabanosami, oscypkiem, rzodkiewką i grzankami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię kremowe zupy - są smaczne i pożywne, a dzięki dodatkom elegancko prezentują się na talerzu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g młodych małych zmieniaków
    łyżka masła
    sól morska
    pieprz kolorowy
    gałka muszkatołowa
    roztarte ziele angielskie
    świeży liść laurowy pozbawiony głównego nerwu
    200 ml kwaśnej wiejskiej śmietany

    dodatki:
    kabanos
    2-3 kromki bagietki
    kilka rzodkiewek
    2 -3 małe oscypki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Krem z młodych ziemniaków z kabanosami, oscypkiem, rzodkiewką i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie szorujemy. Kroimy w kawałki. Ziemniaki rumienimy na maśle. Dodajemy sól, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy wodą. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę miksujemy, a następnie przecieramy. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

    Kromki bagietki kroimy w kostkę, rumienimy na suchej patelni. Również na suchej patelni podsmażamy plasterki kabanosów.

    Zupę podajemy posypaną grzankami, podsmażonymi kabanosami, plasterkami rzodkiewki i kawałkami oscypka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować