Pyszna, zdrowa propozycja na szybki i lekki obiad.
60 min
Składniki:
1,5 l wody
liście laurowe
pieprz w kulkach
ziele angielskie
4 marchewki
1/4 selera
1 korzeń pietruszki
1 kalafior
2 ziemniaki
1 pęczek koperku
1/2 sera grana padano
sól
pieprz
Krem marchewkowo-kalafiorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki, seler i korzeń pietruszki obrać. Zalać wodą, dodać ziele, liście laurowe i kulki pieprzu i gotować ok 40 minut.
Odcedzić, warzywa zostawić w wywarze, resztę wyrzucić.
Kalafiora oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.
Wrzucić do zupy i gotować 20 minut.
Po tym czasie zupę zmiksować blenderem na gładką masę.
Przyprawić solą i pieprzem.
Podawać z startym serem i posiekanym koperkiem.
Komentarze