krem marchewkowo-kalafiorowy

4.49 (182 ocen)

  • 60 min

Pyszna, zdrowa propozycja na szybki i lekki obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 l wody
    liście laurowe
    pieprz w kulkach
    ziele angielskie
    4 marchewki
    1/4 selera
    1 korzeń pietruszki
    1 kalafior
    2 ziemniaki
    1 pęczek koperku
    1/2 sera grana padano
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem marchewkowo-kalafiorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, seler i korzeń pietruszki obrać. Zalać wodą, dodać ziele, liście laurowe i kulki pieprzu i gotować ok 40 minut.
    Odcedzić, warzywa zostawić w wywarze, resztę wyrzucić.
    Kalafiora oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę.
    Wrzucić do zupy i gotować 20 minut.
    Po tym czasie zupę zmiksować blenderem na gładką masę.
    Przyprawić solą i pieprzem.
    Podawać z startym serem i posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować