Krem do tortów

  • wyświetlono: 924 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Krem do tortów wykorzystuję do przełożenia biszkoptów, jest bardzo dobry.

20191027_184507~2
  • 1 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

4 żółtka
1 budyń śmietankowy
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki
½ szklanki cukru
250 g masła

Sposób przygotowania przepisu:

Krem do tortów

  • 1. Żółtka, cukier, budyń i mąkę zmiksować ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące mleko wlać przygotowaną mieszankę i doprowadzić do wrzenia. Chwilę gotować. Odstawić i wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo zimny budyń.
    Przekładać blaty ciasta.

Porady

Można dodać do kremu odrobinę soku z cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

krem

Komentarze

Podobne przepisy

k

Dodane przez: KuchniaPoli

Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Mój pierwszy krem maślany, jestem...

Krem maślano-orzechowy

Dodane przez: Di bloguje

Krem maślano-orzechowy

Krem ma doskonałą konsystencję,...

Krem cytrynowy

Dodane przez: Przepisy Online

Krem cytrynowy (lemon curd)

Gęsty krem intensywnie pachnący...

Krem jako deser w pucharku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Krem Kinder Czekolada z mascarpone

Idealny nie tylko do ciast, ale...

Cytrynowy krem Lemon curd

Dodane przez: BABECZKA 35

Cytrynowy krem Lemon curd

Zrobienie tego kremu zawsze wydawało...

Krem

Dodane przez: Di bloguje

Krem z serka waniliowego z nutą cytryny

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE