Krem do tortów

4.5 (184 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Krem do tortów wykorzystuję do przełożenia biszkoptów, jest bardzo dobry.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 żółtka
    1 budyń śmietankowy
    2 szklanki mleka
    2 łyżki mąki
    ½ szklanki cukru
    250 g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Krem

Krem do tortów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka, cukier, budyń i mąkę zmiksować ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące mleko wlać przygotowaną mieszankę i doprowadzić do wrzenia. Chwilę gotować. Odstawić i wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo zimny budyń.
    Przekładać blaty ciasta.

Porady

Można dodać do kremu odrobinę soku z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować