Krem do tortów

  • wyświetlono: 573 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Krem do tortów wykorzystuję do przełożenia biszkoptów, jest bardzo dobry.

natalia
  • 1 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

4 żółtka
1 budyń śmietankowy
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki
½ szklanki cukru
250 g masła

Sposób przygotowania przepisu:

Krem do tortów

  • 1. Żółtka, cukier, budyń i mąkę zmiksować ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące mleko wlać przygotowaną mieszankę i doprowadzić do wrzenia. Chwilę gotować. Odstawić i wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo zimny budyń.
    Przekładać blaty ciasta.

Porady

Można dodać do kremu odrobinę soku z cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

krem

Komentarze

Podobne przepisy

Krem jako deser w pucharku

Dodane przez: Syljens

Krem Kinder Czekolada z mascarpone

Idealny nie tylko do ciast, ale...

Krem

Dodane przez: Di bloguje

Krem z serka waniliowego z nutą cytryny

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego,...

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)

Dodane przez: Di bloguje

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)

Krem jest też lekki i bardzo delikatny...

Dodane przez: jannek

lukier (gotowany!) do ciast

Ten lukier robi się bardzo szybko,...

Cytrynowy krem z serka mascarpone i kremówki

Dodane przez: Di bloguje

Cytrynowy krem z serka mascarpone i kremówki

Z takiego kremu można przygotować...

Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki

Dodane przez: Di bloguje

Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki

Z takiego kremu można przygotować...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE