Podstawowy krem do tortów

4.4 (164 ocen)

Najlepszy krem do tortów jaki jadłam, nie jest tłusty i bardzo słodki. Idealny!

Składniki:

  • 1 litr mleka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    4 łyżki cukru
    2 cukry waniliowe
    2 łyżki masła
    2 kostki masła w temperaturze pokojowej
Wystaw ocenę:

4.4 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Krem budyniowy

Podstawowy krem do tortów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlać 1 szklankę mleka, pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. W szklance mleka wymieszać budynie i mąkę, dodać to do gotującego się mleka, szybko mieszać aż zgęstnieje - gotować tak cały czas mieszając przez około 2 min. aż zrobi się budyń. Odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodawać po łyżce zimny budyń ucierać na puszysty krem. Gotową masą przekładać biszkopty, babki lub inne ciasta.

Porady

Żeby uzyskać jakiś inny smak kremu np. pomarańczowy lub migdałowy do ucieranego masła można dodać olejek zapachowy pomarańczowy czy też migdałowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować