Domowe krakersy

  • wyświetlono: 4632 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Od kupnych nie odstają nawet na krok, a wręcz są od nich lepsze... Dlaczego? Nie zawierają tylu zbędnych składników, konserwantów, ulepszaczy...

akrobatka22

Składniki

Ciasto:
2 szkl mąki pszennej
3 łyżki oliwy
3/4 szkl wody
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki soli

Dodatkowo:
50 g stopionego masła
mak, sól gruboziarnista, sezam do posypania krakersów

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe krakersy

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Przykryć je, np. odwróconą do góry dnem miską i odstawić na 60 minut, by ciasto odpoczęło.



    Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować na gr. 2 mm. Za pomocą ostrego noża wykrawać trójkąciki. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.



    Piekarnik rozgrzać do 190 st.C. Trójkąciki wysmarować stopionym masłem i posypać makiem, solą lub sezamem. Piec przez ok. 10 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić. Smacznego!

Porady

Przepis na dwie duże blaszki krakersów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilkrakersydomowe
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczno-serowa na krakersach.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pasta jajeczno-serowa na krakersach

Dzisiaj mam dla Was propozycję...

Krakersy z pastą serowo - czosnkową

Dodane przez: MonikaW

Krakersy z pastą serowo - czosnkową

Krakersy z pastą serowo - czosnkową...

Krakersy z pastą serową

Dodane przez: marika1503

Krakersy z pastą serową

Szybkia i smaczna przekąskia.

Krakersy cebulowe

Dodane przez: Osiakowa

Kolorowe krakersy cebulowe

Pyszne krakersy cebulowe z aromatycznymi...

Biedronki na krakersach

Dodane przez: Martyna1991

Biedronki na krakersach

Słona przekąska która zachwyci...

Przekąska z krakersów

Dodane przez: joanna30

Przekąska z krakersów

Nie wymaga żadnych umiejętności...