Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przyznam szczerze, że nie przepadam za kaszą gryczaną, ale te kotlety skradły moje serce. Są bardzo delikatne, mięciutkie i najważniejsze smakują idealnie na ciepło i również na zimno. Spróbujcie

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 szklanka kaszy gryczanej
    – 2 szklanki wody
    – 100g twarogu półtłustego
    – 1 jajko
    – 1 łyżeczka kurkumy
    – 1 łyżeczka czubrycy żółtej
    – sól i pieprz wg smaku
    – bułka tarta do obtoczenia
    – ulubiony tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę dokładnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Gotową kaszę podzielić na dwie równe części. Jedną część zblendować razem z twarogiem na gładką masę. Następnie dodać jajko, przyprawy i resztę kaszy i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi uformować kotlety dowolnej wielkości, kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na nieprzywierającej patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować