Kotlety z kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smakują wybornie, przepis Babci Stefci z Bieszczad.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasza gryczana 30 dag
    Ryż ugotowany 1 szklanka
    Grzyby suszone 2 dag
    Tłuszcz 8 dag
    Koperek posiekany 1 łyżka
    Jajka 2 szt.
    Cebula biała 1 szt.
    Bułka tarta
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć na noc, następnie ugotować, dobrze odcedzić i drobno posiekać. Na wywarze z grzybów ugotować kaszę. Ostudzić, dodać jajka, grzyby, koper, uduszoną cebulę i ugotowany ryż. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać (gdy masa będzie za rzadka dodać bułki tartej). Formować na dłoni zgrabne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor, podawać z sosem koperkowym lub grzybowym. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować