Kotlety rybne w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płotki oczyszczamy i myjemy.
Zalewamy wodą, solimy
i gotujemy kilka minut. Wyjmujemy
i studzimy. Odcinamy
płetwy i ogon, wyjmujemy
ości. Wywar zachowujemy. Do mięsa dodajemy
namoczoną
i odciśniętą bułkę i pokrojoną
w małą kostkę cebulę. Mielimy.
Do masy dodajemy jajka
i posiekaną natkę, mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
Formujemy małe kotlety
i smażymy na oleju.
2.Wywar przecedzamy, gotujemy
chwilę z kostką. Mąkę mieszamy
z niewielką ilością wody
i śmietaną. Wlewamy do wywaru,
wsypujemy posiekany koperek.
Sosem polewamy kotlety.
Komentarze