Kotlety rybne w sosie koperkowym

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Każde lato spędzamy z mężem w domku nad jeziorem. On łowi ryby, a ja przygotowuję z nich pyszne potrawy.

Składniki:

  • ● 12 płotek \
    ● 2 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● czerstwa bułka
    ● cebula
    ● natka pietruszki
    ● olej
    ● kostka rosołowa
    ● po łyżce mąki i śmietany
    ● koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety rybne w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płotki oczyszczamy i myjemy.
    Zalewamy wodą, solimy
    i gotujemy kilka minut. Wyjmujemy
    i studzimy. Odcinamy
    płetwy i ogon, wyjmujemy
    ości. Wywar zachowujemy. Do mięsa dodajemy
    namoczoną
    i odciśniętą bułkę i pokrojoną
    w małą kostkę cebulę. Mielimy.
    Do masy dodajemy jajka
    i posiekaną natkę, mieszamy.
    Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
    Formujemy małe kotlety
    i smażymy na oleju.
  • 2. Wywar przecedzamy, gotujemy
    chwilę z kostką. Mąkę mieszamy
    z niewielką ilością wody
    i śmietaną. Wlewamy do wywaru,
    wsypujemy posiekany koperek.
    Sosem polewamy kotlety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować