Pulpeciki rybne w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne pulpeciki. Pulpeciki przygotowałam z makreli w sosie koperkowym z dodatkiem śmietany. Polecam na obiad.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na pulpeciki : 50 dag filetów z makreli
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    6 łyżek z czubkiem bułki tartej
    2 łyżki z czubkiem panieru z ciecierzycy
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    Na sos :
    1 3/4 szkl rosołu
    3 łyżki pokrojonego mrożonego koperku
    1/2 szkl słodkiej śmietanki 12%
    1 łyżeczka z czubkiem mąki ryżowej
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pulpeciki rybne w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z makreli pozbawiamy ości i skóry. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki. Filet z makreli przepuszczamy dwa razy przez maszynkę razem z cebulą i czosnkiem.
    Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę. Z masy rybnej robimy małe pulpety.
    Wkładamy do gotującego się rosołu i gotujemy przez 5 minut, dokładamy koperek i gotujemy przez kolejne 5 minut.
    Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do garnka, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować