Kotlety recyklingowe ( z mięsa z rosołu)

4.5 (196 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Te kotlety to jeden z moich sposobów na wykorzystanie mięsa drobiowego, które zostaje po gotowaniu rosołu. Są naprawdę smaczne i super szybkie w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka z rosołu
    1 cebula
    1 łyżka posiekanej nateki pietruszki
    4 łyżki bułki tartej
    sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety recyklingowe ( z mięsa z rosołu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielić od kości i rozdrobnić w malakserze. Cebulę obrać i posiekać. Do mięsnej masy dodać 2 łyżki bułki tartej, cebulę natkę i przyprawy. Formować kotleciki (mi wyszło 8 sztuk), panierować w pozostałej bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Po zdjęciu z patelni można od razu pałaszować np. z ziemniaczkami. Ja swoje podałam z sosem chrzanowym.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować