pasta z mięsa z rosołu

4.43 (201 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealna na śniadanie, kolację do pieczywa i krakersów.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ugotowane mięso z rosołu,
    - warzywa z rosołu (marchew, seler, pietruszka)
    - 4 jajka ugotowane na twardo,
    - 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego,
    - sól+pieprz do smaku
    - szczypiorek lub koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.43 (201 ocen)

Zobacz również:

Pasty Przekąski

Pasta z mięsa z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, warzywa, jajka zmielić przez maszynkę na najdrobniejszym sitku, majonez wymieszać z jogurtem, dodać to masy i dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem według uznania. Gotowa pastę przechowywać w lodówce. Podawać z pieczywem lub krakersami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować