KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

4.5 (177 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tradycyjne kotlety mielone z dodatkiem pieczarek. Pyszne!

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Z podanych porcji wyszło mi 12 kotletów.

    40 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
    5 dużych pieczarek,
    mała cebula,
    łyżka masła,
    mała bułka wcześniej namoczona w mleku (można zastąpić kromką chleba),
    łyżka bułki tartej + do panierowania kotletów,
    jajko,
    sól,
    pieprz cayenne,
    papryka słodka,
    majeranek,
    pietruszka suszona.
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Kotlety mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno siekam, podsmażam na maśle do momentu lekkiego zarumienienia.
    Pieczarki obieram ze skórki, ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Mięso dokładnie łączę z warzywami, jajkiem, odciśniętą bułką, łyżką bułki tartej i przyprawami.
    Z przygotowanej masy formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
    Smażę na niedużym ogniu, aż będą rumiane. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować