Kotlety mielone z kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Pyszne kotleciki idealne na danie główne.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    Pół główki kapusty czerwonej
    Jajko
    2 szkl.wody
    1 szkl. soku z winogron
    Bułka tarta
    Sól
    pieprz
    przyprawy do mięsa mielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 2 szkl. wody i 1 szkl. soku z winogron.Zagotowujemy.Szatkujemy kapustę.Do zagotowanej wody z sokiem wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy pod przykryciem 45 minut aż będzie miękka .W międzyczasie doprawiamy mięso mielone dodajemy jajko, sól, pieprz, 2 łyżki bułki tartej i przyprawę do mięsa mielonego.Mieszamy.Ugotowaną kapustę odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia.Przestudzoną kapustę doprawiamy do smaku solą.Bierzemy troszeczkę mięsa mielonego jak na kotlety i nadziewamy kapusta.Spłaszczamy i kształtujemy podłużna formę.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Porady

Można dodać różne rodzaje kapusty np.kiszoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować