Kotlety mielone z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy 2 szkl. wody i 1 szkl. soku z winogron.Zagotowujemy.Szatkujemy kapustę.Do zagotowanej wody z sokiem wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy pod przykryciem 45 minut aż będzie miękka .W międzyczasie doprawiamy mięso mielone dodajemy jajko, sól, pieprz, 2 łyżki bułki tartej i przyprawę do mięsa mielonego.Mieszamy.Ugotowaną kapustę odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia.Przestudzoną kapustę doprawiamy do smaku solą.Bierzemy troszeczkę mięsa mielonego jak na kotlety i nadziewamy kapusta.Spłaszczamy i kształtujemy podłużna formę.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Komentarze