Kotlety mielone z kapustą

4.5 (149 ocen)

Soczyste kotlety z mięsa mielonego z dodatkiem kapusty i marchewki.

Składniki:

  • 400g mięsa mielonego
    ¼ główki kapusty
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 marchewka
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    ½ łyżeczki sosu Worcester
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Kotlety mielone z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy w paski i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, studzimy. Marchewkę tarkujemy, cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce. Formujemy kotlety, smażymy z obu stron do zarumienienia. Gotowe.

Porady

Do kotletów można użyć zarówno chudego mięsa wieprzowego jak i drobiowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Kapusta Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować