Kotlety mielone z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone w innej wersji niż te tradycyjne.
Szybkie i smaczne kotlety z fasolką szparagową na obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na kotlety
    mięso mielone - 400 g
    1 czerstwa bułka
    sól i pieprz
    jajko - 1 szt
    cebula - 1 szt
    Nadzienie:
    fasolka szparagowa żółta - 300 g
    natka pietruszki
    Dodatkowo
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta do panierki
    Dekoracja;
    liście sałaty
    koperek
    pomidorki koktajlowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć.
    Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu.
    Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić.
  • 2. Fasolkę przebrać, odciąć końce, opłukać, gotować w lekko osolonej wodzie, al dente, odcedzić, ostudzić.
  • Kotlety mielone z fasolką szparagową 3. Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po kilka ugotowanych fasolek szparagowych i natkę pietruszki, dobrze zlepić, uformować kotlety.
    Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować