Mielone kotlety z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

zapraszam na mielone kotlety w wydaniu letnim:) pyszne i aromatyczne:)

Składniki:

  • 100 g fasolki szparagowej żółtej
    1/2 marchewki dużej ( lub 1 mała)
    1/2 czerwonej cebuli
    1/4 pęczka koperku
    2 gałązki świeżego tymianku
    180 g mięsa mielonego z łopatki
    3 łyżki płatków kukurydzianych
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone kotlety z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i osuszyć. Fasolkę obrać z łyka ( jesli jest) i odciąć ogonki. Marchewkę obrać. Do blendera wrzucić przekrojoną na pół fasolkę i zmiksować ją. Przełożyć do miski. Do blendera wrzucić marchewkę i także ją zmiksować. Dodać do fasolki ( warzywa można zmielić w maszynce ale tak jest szybciej:)).
  • 2. Cebulę i koperek drobniutko posiekać i dodać do miski. Przełożyć mięso i wymieszać składniki. Doprawić do smaku i wymieszać. Płatki kukurydziane pokruszyć w palcach i dodać do masy mięsnej. Dobrze wyrobić. Odłożyć do lodówki na około 30 minut.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej. Z masy mięsnej formować okrągłe kotleciki i smażyć je na rumiano z obu stron, co chwilę obracając aby się nie przypaliły. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Marchewka Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować