Kotlet z łopatki

4.48 (166 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jakby tu wam opisać hmm, powiem tyle te kotlety o wiele bardziej nam smakują niż ze schabu, nie wiem czy kogoś przekonam, ale dla nas one są bardziej soczyste i pyszne. Jeśli was przekonałam zapraszam po przepis na mojego bloga.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g łopatki wieprzowej chudej,
    sól,
    pieprz czarny,
    1,5 kostki smalcu,
    4 - 5 jajek ( zależy od wielkości ),
    bułka tarta.
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet z łopatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Mięso z łopatki wieprzowej pokroić w paski około 2 cm. Następnie rozbić tłuczkiem do kotletów, posolić i obsypać pieprzem z każdej strony.
  • obiad 2. Przygotować bułkę tartą, jajka roztrzepać widelcem można jeszcze trochę posolić. Na patelni rozpuścić smalec, kotleta zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na średnim ogniu.
  • obiad 3. Obiad podałam z ziemniakami oraz swoimi ogórkami korniszon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować