Kotleciki z wątróbki drobiowej

3.75 (8 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dziś na obiad polecają się kotleciki z wątróbki drobiowej lubicie ? jedliście ?

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej,
    3 jajka rozmiar M,
    0,5 łyżki soli drobnej,
    0,5 łyżeczki pieprzu naturalnego,
    5 łyżek bułki tartej drobnej,
    5 łyżek mąki pszennej,
    2 mniejsze cebule,
    olej do smażenia
    surówka z kapusty słodkiej :

    0,5 główki małej kapusty słodkiej,
    1 mała marchew,
    1 płaska łyżeczka soli drobnej,
    1 szczypta pieprzu naturalnego,
    3 łyżki śmietany 12 % lub 18 %
Wystaw ocenę:

3.75 (8 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Kotleciki z wątróbki drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Wątróbkę dokładnie opłukać i przełożyć na durszlak aby ociekła z wody, następnie pokroić w kostkę
  • obiad 2. Do wątróbki dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz resztę składników i wymieszać do połączenia się składników
  • obiad 3. Z przygotowanej wątróbki układać na rozgrzanym oleju placuszki i smażyć je na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor, układać na talerzu z ręcznikiem papierowym
  • obiad 4. Gdy mamy już po smażone kotlety wtedy przygotować surówkę z kapusty czyli marchew zetrzeć na drobnej jarzynówce, kapustę poszatkować posolić i uciskać aby zmiękła dodać pieprz oraz śmietanę i wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlety

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety z wątróbki drobiowej

Gosia Kowalczyk Wątróbka na inny sposób 40 min

To może cię zainteresować