Kotleciki z wątróbki drobiowej

4.5 (195 ocen)

Smaczne kotleciki z wątróbki. Lubiane przez całą moją rodzinę.

Składniki:

  • 1 kg wątróbki
    duża cebula
    2 jajka
    5-6 łyżek mąki
    1,5-2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
    2 łyżeczki Vegety
    sól - opcjonalnie
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Wątróbka

Kotleciki z wątróbki drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę pokroić w większą kostkę - ok. 1cmx1cm. Przełożyć do miski. Dodać pokrojoną drobno lub startą na dużych oczkach tarki cebulę. Wbić 2 jajka, wsypać mąkę, pieprz, vegetę. Wymieszać i ewentualnie dosolić.
    Kotleciki smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju, nabierając porcje łyżką.

Porady

Przed odwróceniem kotlecika na patelni należy się upewnić, czy dobrze się przysmażył. W przeciwnym razie kotlecik może się rozpaść. Vegetę można zastąpić domową jarzynką lub użyć jedynie soli. Kotleciki dobrze smakują z buraczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować