Kotleciki z kalafiora

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Gdy mamy kalafiora, a nie wiemy co z nim zrobić - kotleciki bedą świetnym dodatkiem do mięsa.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag kalafiora
    2 małe cebule
    olej
    1 jajo
    4 łyżki startego sera żółtego
    sól
    pieprz
    3 łyżki bułki tartej
    mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dodatki

Kotleciki z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora podzielić na różyczki. Ugotować w posolonej wodzie do miękkości. Odecedzić, przestudzić.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Przestudzić.
  • 3. Kalafiora rozgnieść widelcem, dodać cebulę, przyprawić solą i pieprzem.
  • 4. Dodać starty ser, jajko i bułkę tartą.
  • 5. Wszystko dokładnie wymieszać,chwilę schłodzić.
  • 6. Formować kotleciki, obtoczyć w mące, delikatnie spłaszczyć.
  • 7. Smażyć na oleju na rumiano.

Porady

Kotleciki można posypać serem i zapiec w naczyniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować