Kotleciki z kalafiora.

5 (192 ocen)

  • 45 min

Mięciutkie kotleciki jako dodatek do drugiego dania,lub jako samodzielne danie.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
    sól,pieprz
    masło do smażenia lub olej
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Przystawki

Kotleciki z kalafiora. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Kalafior dokładnie rozgniatamy,dodajemy jajko,przyprawiamy solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.
  • Uformowane do pieczenia. 3. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym maśle lub oleju,po kilka minut z każdej strony.Podajemy gorące.

Porady

Gdy masa jest zbyt rzadka można dodać do niej trochę bułki tartej,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować