Kotleciki ryżowo-marchewkowe

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tanie i zdrowe kotleciki

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -100 g ryżu
    -2 duże marchewki
    -2 surowe jajka
    -2 ugotowane jajka
    -2 cebule
    -szczypiorek
    -1 łyżka masła
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Placki

Kotleciki ryżowo-marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę pokroić w drobną kostkę. Całość podsmażyć na maśle do miękkości i doprawić solą i pieprzem.
    Jak warzywa lekko ostygną dodać do nich jajko pokrojone w kostkę, ugotowany ryż i surowe jajka. Jak całość będzie za rzadka aby formować kotleciki to należy dodać jeszcze 2 łyżki bułki tartej. Do całości dodać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem.
    Formować średniej wielkości kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
    Bardzo fajnie smakują z jogurtowo-ziołowym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować