Kotleciki jajeczne z szynką i sosem jogurtowo-chrzanowym

2 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kotlety jajeczne z dodatkiem szynki, polane sosem jogurtowym z chrzanem i posiekaną natką pietruszki. Polecam :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    180 gram szynki
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1/3 łyżeczki papryki ostrej
    150 gram jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka chrzanu
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Kotleciki jajeczne z szynką i sosem jogurtowo-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pięć jajek ugotować na twardo, a gdy przestygną, rozgnieść je tłuczkiem do ziemniaków. Dodać szynkę pokrojoną w drobną kostkę. Wbić jajko, dodać bułkę tartą. Dodać ostrą paprykę, sporą ilość świeżo zmielonego pieprzu, posolić. Dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować 6 kotlecików. Kłaść je na mocno rozgrzany olej i usmażyć na rumiano.
    Przygotować sos: do jogurtu naturalnego dodać chrzan oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Polać kotleciki sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować