Kotleciki jajeczne

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Kotleciki jajeczne- idealne na obiad i jako przekąska na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1-2 surowe jajka
    ok.1,5 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz,
    gałka muszkatołowa
    natka pietruszki lub szczypiorek
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Kotleciki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo (ja ugotowałam 5 sztuk). Kiedy wystygną siekamy w kosteczkę, dodajemy 1-2 jajka surowe i ok. 1,5 łyżki bułki tartej.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Ja dodaję zieleninkę w postaci natki pietruszki lub szczypiorku.Można wedle własnych upodobań dodawać różne składniki np. szynkę, pieczarki, itp.Formujemy kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować