Kotleciki drobiowe na patyku

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kotleciki w sam raz na raz

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet drobiowy - 500 g
    cebula - 1 szt
    sól i pieprz
    bułka kajzerka - 1 szt
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta do panierki
    keczup łagodny do podania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kotleciki drobiowe na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety zmielić w maszynce.
    Cebulę obrać, bułkę namoczyć w wodzie odcisnąć.
    Składniki połączyć, wymieszać z przyprawami.
  • 2. Formować małe kulki z mięsa, obtaczać w bułce tartej, smażyć na tłuszczu.
    Wyjmować kulki z patelni na ręcznik papierowy, do osączenia z nadmiaru tłuszczu.
    Kuleczki nabijać na patyczki od szaszłyków, podawać z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować