Kotlety mielone z rukolą w mące kukurydzianej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowsza forma typowych kotletów mielonych. Drobiowe kotlety z rukolą i płatkami jaglanymi.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka 300 g
    spora garść rukoli
    płatki jaglane ok. 2 łyżki
    1 mniejsza czerwona cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    słodka papryka szczypta
    sól. pieprz
    mąka kukurydziana do obtoczenia
    pasta wasabi odrobina ( opcjonalnie )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pasty

Kotlety mielone z rukolą w mące kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy drobniej, wkładamy do robota z nożami tnącymi.
    Dodajemy pokrojoną cebulę, rukolę, jajko, przyprawy i mieszamy, najpierw trybem pulsującym potem normalnie. Pod konie dosypujemy płatki jaglane.
    Możemy dodać trochę pasty wasabi.
    Wyrabiamy na gładką masę.
    Mokrymi dłońmi, lub łyżką nabieramy porcje mięsa, formujemy kulki i obtaczamy w mące kukurydzianej.
    Smażymy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować