Kopytka Mariolki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

pyszne i proste danie. Bardzo syte. można podawać w różnych okolicznościach

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki ugotowane i zmielone (ostudzone): 1 kilogram
    - mąka: 0.5 kilograma
    - cebulka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka mariolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki ugotować i ostudzone przecisnąć przez przeciskarkę lub przemielić przez maszynkę do mięsa.
    najlepiej jest zostawić na jeden dzień.
  • 2. następnie gdy ziemniaki będą już zimne przesiać mąkę i dodać do ziemniaków. mieszać do powstania jednolitej masy
  • 3. rozrobione ciasto uformować w podłużne wałki o średnicy jakiej kto chce i pociąć na trapezy.
  • 4. pokroić cebulkę na małą kostkę i zeszklić na maśle. kiełbaskę także pokroić w kostke i podsmażyć na skwarki.
  • kopytka 5. do gotującej się osolonej wody wrzucać kopytka. po ich wypłynięciu zostawić jeszcze przez około 2 minuty i wyciągać na talerz. polać cebulką i dodać skwarki. jak ktoś chce może to od razu wymieszać.

    smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować