Koperty schabowe z kalafiorem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu dokładnie rozbić. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron. Różyczki kalafiora ugotować na pół twardo w lekko posolonej wodzie. Wystudzić, w razie konieczności drobniej pokroić i przełożyć do miski. Kurki podsmażyć na oleju do miękkości, pod koniec przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miski razem z przekrojonymi na pół pomidorkami. Dodać starty, żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
2.Tak przygotowany farsz rozłożyć na połowie kotleta schabowego. Przykryć drugą połową mięsa, tworząc kopertę (boki spiąć wykałaczkami lub dokładnie przyklepać).
3.Koperty panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze