Koperty schabowe z marchewką i groszkiem

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kiedy znudzą nam się tradycyjne kotlety schabowe można przygotować je w postaci kopert, wypełnionych ulubionym farszem :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 plastry schabu (ok.500g)
    3 łyżki groszku konserwowego
    3 łyżki marchewki konserwowej w kostce
    3 plastry sera żółtego 
    sól, pieprz
    1 jajko
    bułka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Roladki schabowe

Koperty schabowe z marchewką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu dokładnie rozbić. Przyprawić solą i pieprzem z obu stron. Marchewkę z groszkiem osaczyć z zalewy.
  • 2. Na połowie roztrzepanego mięsa położyć plaster sera żółtego, a następnie łyżkę groszku i marchewki. Przykryć drugą połową mięsa, tworząc kopertę (boki spiąć wykałaczkami lub dokładnie przyklepać).
  • Koperty schabowe z marchewką i groszkiem 3. Koperty panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Groszek konserwowy Marchewka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować