Koperkowe śledzie z cebulką i papryką

4.5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosty sposób na przygotowanie smacznych śledzi :)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g płatów śledziowych
    1/2 szklanki oleju
    1/4 szklanki octu jabłkowego
    1/2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    1 szczypta soli
    sok z 1/2 cytryny
    2 łyżki posiekanego koperku
    1/2 papryki czerwonej
    2 cebule
    1 szklanka wody
    1 szklanka mleka 3,2%
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatka śledziowa Przystawki

Koperkowe śledzie z cebulką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie zalewam wodą i mlekiem , moczę około dwie godziny , odcedzam , płuczę , osączam , kroję po skosie w półtora centymetrowe kawałki .
  • Koperkowe śledzie z cebulką i papryką 2. Do oleju , octu , soku z cytryny , dodaje sól , pieprz , cukier , mieszam do połączenia składników . Dodaje koperek , pokrojoną w kostkę cebule i paprykę oraz śledzie , mieszam .
  • 3. Śledzie przekładam do słoika , pozostawiam do dnia następnego . Po tym czasie są gotowe do jedzenia :)

Porady

U mnie śledzie stały do pięciu dni w lodówce :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować