Konfitura z derenia

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam domowe przetwory a szczególnie te które zapobiegają wszelkim chorobom.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Konfitura z derenia
    1 kg derenia
    2 kg cukru
    1/3 l wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z derenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce derenia opłukać , podgrzać, przetrzeć przez sitko aby usunąć pestki. Z cukru i wody zagotować syrop. Wsypać owoce i odstawić na 24 godz, najlepiej na noc. Następnego dnia gotować na dużym ogniu i smażyć aż masa będzie gęsta. Gorące nakładać do wyparzonych słoików. Odwrócić do góry dnem i przykryć kocem , nie pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować