KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI

4.47 (150 ocen)

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

Tort z trzy kolorowymi biszkoptami budyniowymi. Tort z kremem czekoladowym, trzy kolorowym. Tort z owocami i ozdobami z mleka w proszku. Tort zrobiłam na imprezę urodzinową w rodzinie.

  • 5 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

Składniki:

  • biszkopt ciemny:
    -4 jajka
    -1/2 szklanka cukru
    -2 budynie czekoladowe (na 0,5 l)
    -1 czubata łyżka mąki tortowej
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    biszkopt beżowy:
    -4 jajka
    -1/2 szklanka cukru
    -1 budyń czekoladowy
    -1 budyń smietankowy
    -1 czubata łyżka mąki tortowej
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    biszkopt jasny:
    -4 jajka
    -1/2 szklanka cukru
    -2 budynie śmietankowe
    -1 czubata łyżka mąki tortowej
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    nasączenie:
    -1 puszka brzoskwiń

    krem ciemny:
    -300 ml. śmietanki 30 %
    -200 g. gorzkiej czekolady
    -250 g. serka mascarpone
    -1 śnieżka

    krem beżowy:
    -300 ml. śmietanki 30 %
    -250 g. mlecznej czekolady
    -250 g. serka mascarpone
    -1 śnieżka

    krem biały:
    -300 ml. śmietanki 30 %
    -300 g. białej czekolady
    -250 g. serka mascarpone
    -1 śnieżka

    owoce:
    -brzoskwinie po nasączaniu
    -300 g. borówki amerykańskiej
    -500 g. malin
    -kiść winogron białych, bezpestkowych
    -2 kiwi
    -kilka nektarynek
    -ciasteczka kulki w polewie czekoladowej
    -kilka czekoladek białych Trufli

    ozdoby z mleka w proszku:
    -100 g. mleka w proszku
    -100 g. cukru pudru
    -troszkę mleka w płynie
    -barwniki jadalne
Wystaw ocenę:

4.47 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Tort z kremem

Kolorowy tort z kremem ''3 czekolady'' i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budynie z mąką i proszkiem, mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*.
    Następne upiec tak samo.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 2. Pierwszy biszkopt ciemny ułożyć na paterze i nasączyć 1/3 sokiem z puszki.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 3. krem-Czekolady rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić i odstawić na noc do lodówki. Serek zmiksować, dodając śmietankę czekoladową.Następnie utwardzić śnieżką.Przełożyć do rękawa cukierniczego a dużą tylką z okrągłą końcówką. Zrobić rozetki na całej powierzchni biszkoptu.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 4. Owoce umyć i odpowiednio pokroić. Podzielić na trzy części.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 5. Po rozetkach rozsypać 1/3 owoców.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 6. Przykryć beżowym biszkoptem i go nasączyć.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 7. Z drugim kremem postąpić tak samo i zrobić rozetki. Na nie rozsypać 1/3 owoców.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 8. Przykryć ostatnim biszkoptem i też go nasączyć resztą soku.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 9. Z trzecim krem postąpić jak z poprzednimi i tak samo z owocami. Schłodzić w lodówce.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 10. ozdoby-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem i stopniowo dodawanym mlekiem.Zagnieść jak na plastyczne ciasto.Podzielić na kawałki i część zafarbować, jadalnym barwnikiem. Za pomocą silikonowych foremek wycisnąć wzory.
  • KOLOROWY TORT Z KREMEM ''3 czekolady'' I OWOCAMI 11. Udekorować tort i przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować