Koktajl warzywno - owocowy, zielony za sprawą jarmużu. Dobrze zmiksowany nie jest wyczuwalny, a jabłko i pomarańcza wnoszą fajny owocowy smak. Zdrowa porcja witamin, którą warto sobie przygotować np na podwieczorek.
Składniki:
100 g jarmużu lub kilka liści
1 jabłko
1 duża pomarańcza
ok 2 szklanek wody mineralnej
Koktajl z jarmużem, jabłkiem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jarmuż posiekać lub porwać palcami, bez twardej łodygi.
Pomarańczę oraz jabłko obrać, wykrawając gniazdo nasienne. Wszystko przełożyć do pojemnika, wlać wodę i zmiksować blenderem. U mnie najlepiej sobie poradził blender tzw żyrafka. Ilość wody zależy od tego jak bardzo gęsty chcemy mieć koktajl, dlatego wodę najlepiej dodawać etapami. Smacznego i na zdrowie :)
Komentarze