Zielony koktajl z jarmużem, jabłkiem i ogórkiem

4.5 (191 ocen)

  • 5 min

armuż. Albo się go kocha, albo nienawidzi. Niewłaściwie przygotowany, potrafi do siebie zniechęcić. Jarmuż posiada właściwości antynowotworowe i zapobiega chorobom serca. Zawiera całą masę białka, błonnika, witamin, soli mineralnych a także – sulforafan – silny przeciwutleniacz.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 szklanki jarmużu (porwanych liści)
    2 szklanki wody mineralnej
    1 ogórek gruntowy
    1 jabłko
    2 łyżki nasion chia
    1 łyżka miodu (lub syropu z agawy)
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Koktajl

Zielony koktajl z jarmużem, jabłkiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko umyj, obierz ze skórki, pozbądź się gniazd nasiennych i pokój. Ogórka umyj i pokrój. Wszystkie skłaniki umieść w wysokim naczyniu i zblenduj je na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jarmuż Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować