Kociołek izerski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 35 min

Z moimi potrawami od kilku lat startuję w konkursie o puchar burmistrza miasta. Zawsze zdobywam jakąś nagrodę

  • 1 godz. 35 min

Składniki:

  • ● 10 dag słoniny
    ● 1 kg wieprzowiny
    ● cebula
    ● łyżka słodkiej mielonej papryki
    ● 1/2 małego selera
    ● papryka
    ● duża marchewka
    ● puszka pomidorów bez skórki
    ● 1 szkl. ryżu
    ● sól, pieprz
    ● łyżka kminku
    ● łyżka majeranku
    ● 1/2 kg kiszonej kapusty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek izerski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę.
    Cebulę siekamy. Słoninę kroimy
    w kostkę i wytapiamy. Gdy
    skwarki się zezłocą, dodajemy
    cebulę. Doprawiamy mieloną papryką i krótko smażymy.
    Wkładamy mięso i smażymy
    do miękkości.
  • 2. Selera i marchewkę obieramy
    i ścieramy na tarce.
    Z papryki usuwamy gniazdo
    nasienne, miąższ kroimy
    w kostkę. Warzywa wkładamy
    do mięsa. Smażymy 10 minut.
    Zalewamy wodą (tak aby przykryć
    mięso). Zagotowujemy.
  • 3. Wsypujemy ryż, doprawiamy
    solą i pieprzem. Gotujemy
    15 minut. Dodajemy pomidory,
    kminek i majeranek. Gotujemy
    10 minut. Kapustę płuczemy
    i siekamy. Dodajemy
    do potrawy i gotujemy jeszcze
    20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować