Wiejski kociołek

4.97 (190 ocen)

  • 30 min

szybka i pożywna potrawka, zasmakuje nawet najbardziej wybrednym

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg młodych ziemniaków,
    0,5 kg kiełbasy wiejskiej,
    1 cebula,
    1 czerwona papryka,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    2 łyżki ketchupu pikantnego,
    sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, chili, majeranek,
    1 łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.97 (190 ocen)

Wiejski kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki kroimy w kostkę, zalewamy wodą tak aby lekko przykrywała ziemniaki. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy chwilkę, następnie kroimy kiełbasę w półplasterki, podsmażamy na oleju pozostałym po papryce. Podsmażoną kiełbasę i paprykę dodajemy do ziemniaków, gotujemy razem aż wszystkie składniki będą miękkie. Zaprawiamy koncentratem i ketchupem, dodajemy przyprawy, zagęszczamy mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Chwilkę gotujemy.

Porady

podajemy z chlebem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować