0,5 kg młodych ziemniaków,
0,5 kg kiełbasy wiejskiej,
1 cebula,
1 czerwona papryka,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 łyżki ketchupu pikantnego,
sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, chili, majeranek,
1 łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania przepisu:
Wiejski kociołek
1.
Ziemniaki kroimy w kostkę, zalewamy wodą tak aby lekko przykrywała ziemniaki. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy chwilkę, następnie kroimy kiełbasę w półplasterki, podsmażamy na oleju pozostałym po papryce. Podsmażoną kiełbasę i paprykę dodajemy do ziemniaków, gotujemy razem aż wszystkie składniki będą miękkie. Zaprawiamy koncentratem i ketchupem, dodajemy przyprawy, zagęszczamy mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Chwilkę gotujemy.
Komentarze