Kluseczki mojżeszowe z pomarańczą, cynamonem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W większym kubku rozbełtać jajka. Dodawać stopniowo kaszę mannę, serek z wiaderka i mąkę pszenną cały czas mieszając. Mąki dodać tyle, żeby ciasto było dość ścisłe, ale nie bardzo twarde.
W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i olejem rzepakowym.
Do gotującej się wody wkładać małe porcje ciasta pobierane łyżką i prowadzone po ściance kubka. Zamaczać łyżkę w wodzie.
Kluseczki gotować do wypłynięcia.
Wyłowić łyżką cedzakową i wyłożyć na talerzyki.
Polać miodem i sokiem z pomarańczy. Oprószyć cynamonem.
Ozdobić plastrami pomarańczy. Pomarańcze wcześniej sparzyć wrzątkiem.
Smacznego.
Komentarze