Klopsy z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Klopsy z młodą kapustą mają delikatniejszy smak,niż tradycyjne klopsy.Można je jeść z ziemniakami jak i z chlebem.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    pół główki kapusty młodej
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    jajko
    2 łyżki majeranku
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsy z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Łopatkę myjemy,kroimy na mniejsze kawałki,przekręcamy przez maszynke do mięsa.Cebule i czosnek obieramy,przekręcamy razem z mięsem.
    2.Kapustę szatkujemy na drobno,wsypujemy do mięsa.Przyprawiamy solą,pieprzem i majerankiem.Wbijamy jajko,całość wyrabiamy ręką,dosypujemy bułkę tartą tak,aby masę zagęścić.
    3.Na patelni rozgrzewamy oliwę,z masy formujemy klopsy i smażymy z obu stron na lekko brązowy kolor.Podlewamy wodą i smażymy 30 minut.Podajemy z ziemniakami i sałatką z buraczków.

Porady

Gdy klopsy zostaną,na następny dzień obkładam nimi kanapki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować