Ketchupowo pieczarkowe mięso

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Ketchup każdy lubi a zanurzone w nim mięso jest pyszne, soczyste z dodatkiem pieczarek wygląda kusząco.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 2 szk. ketchupu pikantnego
    • Szynka wieprzowa
    • ½ kg pieczarek
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Cebula
    • Papryka czerwona
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
    • chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Sosy

Ketchupowo pieczarkowe mięso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na mniejsze cienkie kawałki i lekko rozbijamy.
    Doprawiamy solą.
  • ketchup 2. Zalewamy 1 ½ szk. ketchupu i zostawiamy na co najmniej godzinę w lodówce.
  • mięso 3. Po tym czasie dusimy mięso na odrobienie oleju do chwili kiedy będzie miękkie.
  • mięso 4. Układamy na dnie naczynia a sos który nam powstał zostawiamy.
  • cebula 5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • grzyby 6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieprz 7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • papryka 8. Paprykę kroimy w małe paski, dodajemy do grzybów.
  • sos 9. Dolewamy sos z duszenie mięsa.
  • ketchup 10. Dokładamy resztę ketchupu.
  • chili 11. Doprawiamy chili.
  • maka 12. Mąkę rozrabiamy z wodą.
  • sos 13. Wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.
  • danie 14. Pieczarki wraz z sosem przekładamy na mięso.
    Potrawa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Mięso Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować