Udka pieczone w ketchupowo- majonezowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sposób na soczyste mięsko z kurczaka, z chrupiącą skórką. Szybkie, łatwe oraz pyszne danie. Takie obiady lubię najbardziej, bez dużego nakładu pracy. Polecam wszystkim nawet tym na diecie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    przyprawa po węgiersku do kurczaka
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    3 ząbki czosnku
    koperek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Majonez

Udka pieczone w ketchupowo- majonezowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pałki. 1. Udka umyć i osuszyć. Posypać przyprawą do kurczaka po węgiersku z obu stron i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pałki. 2. W miseczce wymieszać majonez z ketchupem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać i posmarować udka po całości. Można odstawić na kilka godz. do lodówki lub od razu piec.
    Piec w temp. 170 C przez ok. 1 godz.
    Podawać z ulubionymi dodatkami, przed podaniem posypać koperkiem.

Porady

Udka posmarowane odstawić na kilka godz. do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ketchup Kurczak Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować