PODUDZIA KURCZAKA W MARYNACIE KETCHUPOWO-JOGURTOWEJ

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne mięso z kurczaka pieczone w marynacie z ketchupu i jogurtu z dodatkiem ziół prowansalskich. Super pomysł na niedzielny obiad.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 podudzi z kurczaka,
    3 łyżki ketchupu (u mnie pikantny),
    płaska łyżka majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego,
    łyżeczka soli,
    łyżeczka suszonej natki pietruszki,
    łyżeczka ziół prowansalskich.
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Podudzia kurczaka w marynacie ketchupowo-jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie łączę składniki marynaty - ketchup, majonez, jogurt i przyprawy. Obtaczam mięso, zostawiam na noc w lodówce.
    Piekę pod przykryciem (można użyć folii aluminiowej) około 80 minut w 180 stopniach (aż kurczak ładnie się zarumieni).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować