Mięso drobiowe w sosie

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Można też wykorzystać mięsko z rosołu.

  • 40 min

Składniki:

  • udka z kurczaka 4 szt
    skrzydełka z kurczaka 4 szt
    papryka 1-2 szt
    pieczarki 12-15 szt
    cebula 1 szt
    ketchup 1,5 szklanki
    masło 2 łyżki
    koncentrat pomidorowy
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    przyprawa kuchenna
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Mięso drobiowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać wodą, doprawić przyprawą kuchenną, postawić do gotowania.

    Paprykę umyć, pokroić w średnią kostkę.
    Pieczarki umyć, pokroić. Cebulę drobno posiekać.
    Cebulę i pieczarki przesmażyć na rozgrzanym maśle, dodać przygotowaną paprykę.
    Podlać wywarem z gotującego się mięsa, dodać ketchup, koncentrat. Chwilę dusić.Mięso obgotować ,obrać z kości i dodać do warzyw.
    Przyprawić do smaku. Dusić razem do miękkości.

    Podawać z ryżem, makaronem albo pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Mięso Pieczarki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować