Kebab warzywny

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jeśli w przyjęciu pod chmurką uczestniczy osoba niejedząca mięsa, przygotowuję grillowane warzywa, które smakują również zwolennikom mięsnych dań.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia (zielona): 1 sztuka
    - pieczarki: 100 gramów
    - papryka (czerwona): 1 sztuka
    - pomidorki koktajlowe: 20 sztuk
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kebab warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię nie obieram,kroję w plasterki grubości pół centymetra. Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję na jednakowe kawałki. Pieczarki oczyszczam i opłukuję, tak samo pomidorki koktajlowe, pod bieżącą wodą i osuszam na ręczniku papierowym.
  • 2. Warzywa i grzyby nadziewam na patyczki do szaszłyków, smaruję oliwą z oliwek wymieszaną z przyprawami i układam na natłuszczonej kratce grilla. Piekę około 10 minut, co jakiś czas odwracając, aby zrumieniły się równomiernie.
  • 3. Podaję z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować