Zupa kebab

4.43 (164 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczna i pikantna zupa na bazie piersi z kurczaka w przyprawie kebab.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 piersi z kurczaka
    - 2 papryki czerwone
    - mała puszka kukurydzy
    - 4 ząbki czosnku
    - puszka pomidorów krojonych
    - kawałek pora
    - serek topiony śmietankowy
    - 100ml śmietanki 30%
    - sos chilli
    - przyprawy: curry, pieprz czarny, papryka węgierska słodka, przyprawa kebab-gyros, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.43 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić curry i dużą ilością przyprawy kebab-gyros. Odstawić na jakiś czas.
    Paprykę obrać ze skórki i pokroić kawałki. Do garnka wlać troszkę oleju i wrzucić por pokrojony w plastry, chwilę poddusić i dodać paprykę i czosnek w plasterki. Na patelni podsmażyć lekko pierś i przerzucić do garnka. Podlać trochę wodą i gotować. Dorzucić puszkę pomidorów, trochę sosu chilli i serek topiony. Przyprawić dużą ilością papryki słodkiej, pieprzem, papryką ostrą, dolać śmietankę i odsączoną kukurydzę. Zagotować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować