KAWA CAPPUCCINO PIERNIKOWA

4.99 (186 ocen)

Nie ma nic lepszego niż delikatne i rozgrzewające cappuccino o świątecznych aromatach ! Zapach cynamonu, anyżu, imbiru, to wszystko co kojarzy się ze zbliżającymi się świętami. Kawa prosta w przygotowaniu, więc może ją zrobić każdy, kto tylko ma chęci, by trochę potem się po delektować pod kocykiem.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 1 FILIŻANKĘ:

    woda przegotowana gorąca 3/4 filiżanki
    kawa rozpuszczalna 1 i 1/2 łyżeczki
    czekolada mleczna 3 kostki
    przyprawa do piernika 1/2 łyżeczki
    mleko 3, 2 % gorące, ale niezagotowane 1/4 filiżanki
    ewentualnie cukier ( u mnie 1/2 łyżeczki )
    kakao do posypania
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery Pianka Napoje Kawy

Kawa cappuccino piernikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody w szklance lub garnuszku dodajemy kawę, czekoladę, przyprawę i ewentualnie cukier. Dokładnie mieszamy, aż czekolada rozpuści się. Przelewamy do filiżanki.
    Mleko ubijamy ubijaczką. Jeśli ktoś nie ma umieszczamy mleko w słoiczku, zakręcamy i potrząsamy, aż powstanie pianka. Piankę wylewamy na cappuccino. Posypujemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Anyż Cynamon Imbir Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować