KASZA GRYCZANA Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kaloria: mała wredna istota, która mieszka w Twojej szafie i co noc zwęża Ci ubrania :) :) :)
W ramach walki z tymi niepożądanymi istotami proponuję pełnowartościowy obiadek z kaszą gryczaną w roli głównej

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łyżeczka oliwy
    3 plasterki chudej szynki
    ćwiartka czerwonej cebuli
    100g kaszy gryczanej
    150g mieszanki warzyw (kalafior, brokuł, marchewka, fasolka, groszek)
    do smaku: majeranek, sól, pieprz, ostra papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie lekko podsmażyć posiekaną drobno cebulkę z szynką. Wsypać kaszę i zalać wodą (lekko ponad powierzchnie kaszy). Pogotować 5 minut. Dodać warzywa i w razie potrzeby dolać odrobinę wody. Gotować do miękkości w razie potrzeby podlewając niewielką ilością wody. Doprawić do smaku i po chwili zdjąć z ognia.
    Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować