Karp pieczony w migdałach

  • wyświetlono: 975 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Potrawa do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będzie smakować.

KatarzynaJ
  • 45min

Składniki

1 sprawiony karp,
50g płatków migdałowych,
sok z połowy cytryny,
50g masła,
szczypta ziół prowansalskich,
sól,
pieprz.

Sposób przygotowania przepisu:

Karp pieczony w migdałach

  • 1. Karpia filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
  • 2. Na maśle obsmażamy rybę po około 3 minuty z każdej strony.
  • 3. Karpia przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy płatkami migdałowymi. Naczynie przykrywamy. Rybę pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia naczynie odkrywamy, aby płatki migdałowe się zarumieniły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuWigiliakarprybyboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

kurczak

Dodane przez: AnnaKoziel

Kurczak w migdałach

Delikatna chrupiąca pierś z kurczaka...

Karp w galarecie

Dodane przez: bogusia82

Karp w galarecie

Karp w galarecie przyrządzam zawsze...

Mintaj w migdałach

Dodane przez: Kociołek Iwony

Mintaj w migdałach

Dzięki migdałom ryba znana z piątkowych...

Ryba w migdałach

Dodane przez: issabellka

Ryba w migdałach

Dla urozmaicenia do „panierki migdałowej”...

Halibut w migdałach

Dodane przez: benka

Halibut w migdałach

Pyszna ryba i chrupiące płatki...

Karp w śmietanie

Dodane przez: czarrna

Karp w śmietanie

Rozpływa się w ustach :)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE