Pieczony karp w galarecie

  • wyświetlono: 846 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zachwycił wszystkich. Nie trzeba czekać do świąt, żeby go przygotować

Sabinakuchcik

Składniki

1 cały karp (mój był bez głowy)
kręgosłupy i płetwy na wywar (z dowolnych ryb słodkowodnych)
włoszczyzna:
cebulka
marchew
seler
pietruszka
pieprz
vegeta
liść laurowy
ziele angielskie
100g rodzynek
100g migdałów
cytryna
przyprawa do ryb
łyżka żelatyny

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczony karp w galarecie

  • 1. karpia kroimy w dzwonka, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb i pieczemy w 200 st około 40 minut. gotujemy wywar z włoszczyzny i kręgosłupów, doprawiam do smaku. Przecedzamy wywar, dodajemy rodzynki i migdały, gotujemy jeszcze chwilę. mieszamy wywar z rozpuszczoną żelatyną.
    Na półmisek wykładamy rybę, pokrojoną włoszczyznę, zalewamy wywarem i posypujemy migdałami i rodzynkami. Schładzamy.

Porady

można zrobić to danie z dowolnej ryby

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilrybasezonowe_przysmakiWigiliakarpkuchnia polskatradycyjne

Komentarze

Podobne przepisy

karp w galarecie

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Karp w galarecie

spóźniony przepis, albo może przyda...

Klopsiki z karpia z migdałami w galarecie

Dodane przez: ewaeu

Klopsiki z karpia z migdałami w galarecie

U nas jest to żelazne danie na...

Dodane przez: MonikaW

Karp pieczony w cebuli

Pyszne, szybko i tanio. Moim zdaniem...

Karp pieczony w migdałach

Dodane przez: KatarzynaJ

Karp pieczony w migdałach

Potrawa do przygotowania w kilka...

Dodane przez: Kociołek Iwony

Karp w galarecie

Klasyczne danie na wigilijny stół

Karp pieczony

Dodane przez: RedakcjaPP

Karp pieczony

Karp pieczony - przepis dostałam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE