Pieczony karp w galarecie

0 (0 ocen)

Zachwycił wszystkich. Nie trzeba czekać do świąt, żeby go przygotować

Składniki:

  • 1 cały karp (mój był bez głowy)
    kręgosłupy i płetwy na wywar (z dowolnych ryb słodkowodnych)
    włoszczyzna:
    cebulka
    marchew
    seler
    pietruszka
    pieprz
    vegeta
    liść laurowy
    ziele angielskie
    100g rodzynek
    100g migdałów
    cytryna
    przyprawa do ryb
    łyżka żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony karp w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. karpia kroimy w dzwonka, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb i pieczemy w 200 st około 40 minut. gotujemy wywar z włoszczyzny i kręgosłupów, doprawiam do smaku. Przecedzamy wywar, dodajemy rodzynki i migdały, gotujemy jeszcze chwilę. mieszamy wywar z rozpuszczoną żelatyną.
    Na półmisek wykładamy rybę, pokrojoną włoszczyznę, zalewamy wywarem i posypujemy migdałami i rodzynkami. Schładzamy.

Porady

można zrobić to danie z dowolnej ryby

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować