Karkówka w cebuli

5 (143 ocen)

Bardzo lubię karkówkę na różne sposoby. Ugotowana w sosie cebulowym nabiera bardzo soczystego i aromatycznego smaku.

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki
    2 duże cebule
    przyprawa do karkówki
    sól i pieprz
    olej i 1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka 1. Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
  • Karkówka 2. Mięso przekładamy do miski i dobrze przyprawiamy. Pozostawiamy na pół godziny.
  • Karkówka 3. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i podsmażamy naszą karkówkę z obu stron około 20 minut podlewając pod koniec lekko wodą. Następnie obieramy cebulę i kroimy w plasterki. Dodajemy ją do mięsa i dusimy na małym ogniu do miękkości. Karkówka powinna gotować się w lekkim sosie, więc od czasu do czasu podlewajmy wodą.

Porady

Taką karkówkę podajemy z ziemniakami lub kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować