Karkówka pieczona w cebuli

4.48 (190 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie mało pracochłonne, ale smaczne . Proponuję podać z młodymi ziemniakami i ulubioną surówką.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżka majeranku
    5 małych cebul
    1 liść laurowy
    1 łyżka mielonej słodkiej papryki
    ostra papryka do smaku
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry ok. 2 cm. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawami, dodać połamany liść laurowy. Przykryć folią i zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu.
  • 2. Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę, skropić olejem i piec 60 minut. Pod koniec odkryć i piec do lekkiego zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować